Tavuk Çorbası

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 2

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

1 adet tavuk
6 bardak su
1/2bardak tel şehriye
100 gr. tereyağı
1 tatlı kaşığı domates salçası
1kaşık un
tuz
karabiber




HAZIRLANIŞI

Temizlenmiş, yıkanmış tavuğun yağın içinde çift taraflı kızartın. Daha sonra büyük bir tencere içine alarak üzerine sıcak su dökün, kemiklerinden ayrılacak duruma gelinceye kadar haşlayın. Pişen eti tencereden alın; kalan suyuna ise tel şehriyeyi dökün. Tel şehriyeler yumuşayınca, bir kaşık unu suda eritip çorbaya ilave edin; eti didilmiş tavuğu da tencereye aktarıp kısık ateşte kaynamaya bırakın. Tuzunu biberini ayarladıktan sonra ocaktan indirin. Tereyağını eritin, salçayı karıştırarak kavurun ve servis edeceğiniz çorbanın üzerine gezdirin.

Anahtar Kelimeler: Tavuk Çorbası tarifi, Tavuk Çorbası nasıl hazırlanır, Tavuk Çorbası nasıl yapılır, Tavuk Çorbası yemek tarifi, Tavuk Çorbası yapılışı