Mantar Güveç

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 2

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

1 paket mantar
2 domates
2 biber
4 diş sarımsak
1 çorba k.tereyağı
sıvıyağ
tuz,karabiber
kekik
Kaşar peyniri




HAZIRLANIŞI

Geniş bir tavada tereyağını eritip sarımsakları kavurun. Daha sonra üzerine doğranmış mantarları ve biberleri de ekleyin. Yeşil soğanları da ince ince kıydıktan sonra tavaya katın. Tuz ve kekik serpin. Sonrasında bunları tavadan güvece aktarın. Üzerine küp doğranmış domatesleri ekleyin. 180 dereceli fırına sürerek pişmeye bırakın. Ocaktan almaya yakın kaşar peyniri rendesi serpin ve tekrar fırınlayın.
Peynirler eriyene kadar bekletin.

Anahtar Kelimeler: Mantar Güveç tarifi, Mantar Güveç nasıl hazırlanır, Mantar Güveç nasıl yapılır, Mantar Güveç yemek tarifi, Mantar Güveç yapılışı