Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 2

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

3/4 çay bardağı zeytinyağı
2 adet kuru soğan, yemeklik doğranmış
3adet domates
3 adet sivri biber
1 yemek kaşığı salça
1 su bardağı pilavlık bulgur
1 su bardağı yeşil mercimek
2 su bardağı kaynamış su
1,5 tatlı kaşığı tuz




HAZIRLANIŞI

Mercimeği ayıklayıp yıkayın, üzerini 3-4parmak geçecek kadar su ilavesi ile haşlayın. Soğanı zeytinyağında kavurun. Domates ve biberleri ilave edip 5 dakika kavurun. Salçayı ekleyip 1-2 defa karıştırdıktan sonra yıkanmış ve suyu süzülmüş bulgur ile mercimeği ilave edin. Tekrar 1-2 defa karıştırıp 2 su bardağı kaynamış su ile 1,5 tatlı kaşığı tuzu ekleyin. Suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin.

Anahtar Kelimeler: Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı tarifi, Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı nasıl hazırlanır, Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı nasıl yapılır, Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı yemek tarifi, Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı yapılışı