Patatesli Poğaça

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 2

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

4,5 su b. un
Yarım paket yaşmaya
2 çorba k. toz şeker
1 tatlı k. tuz
1 su b. sulu yoğurt
1 çay b. mısırözü yağı
Alabildiği kadar su
İç harcı için
5 patates
2 soğan
1 demet yeşil soğan
1 tutam maydanoz
1 çorba k. salça
Sıvıyağ
Tuz, karabiber




HAZIRLANIŞI

Karıştırma kabına 4.5 su bardağı unu alın. Unun üzerine 2 çorba kaşığı toz şeker ve 1 tatlı kaşığı tuz serpip karıştırın. Unun ortasına havuz açın içine yarım paket yaşmaya ilave edin. Mayanın üzerine de sulu yoğurt dökün; üzerine 1 adet yumurta kırın. Üzerine 1 çay bardağı sıvıyağ ilave edin. Mayayı eritin.
İç harcı için ise patatesleri haşlayın ve doğrayın. Soğanları da doğrayın; tavaya soğanları ilave edin ve kavurun. Soğanların üzerine patatesleri ilave edin. Daha sonra üzerine 1 çorba kaşığı salça ilave edin. Üzerine ince kesilmiş taze soğan ve maydanozu ilave edin. İç harcı soğumaya bırakın.
Poğaça hamurunu bezelere ayırın, bunları elinizle yuvarladıktan sonra düzleştirin. İçine patatesli iç harçtan pay edin ve poğaça şeklinde hamuru kapatın. Poğaçaların üzerine bir fırça yardımıyla yumurta sarısı sürün. Bunları yağlanmış fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış olan 180 derecelik fırında pişirin.

Anahtar Kelimeler: Patatesli Poğaça tarifi, Patatesli Poğaça nasıl hazırlanır, Patatesli Poğaça nasıl yapılır, Patatesli Poğaça yemek tarifi, Patatesli Poğaça yapılışı