Ballı Lokma

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 3

HAZIRLAMA SÜRESİ: 3

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

3 su b. un
1 tatlı k. yaş maya
1 çorba k. toz şeker
Alabildiği kadar su

Kızartmak için
Sıvıyağ

Şerbeti için
4 su b. toz şeker
2 su b. su
Yarım limon

ÜZERİ İÇİN
Bal




HAZIRLANIŞI

Şerbeti için tencereye toz şekeri ve suyu alın. 1 dilim limon ilave edip şerbeti kaynamaya bırakın. Şerbet kaynadıktan sonra da soğumaya bırakın.
Bir kabın içine 1 tatlı kaşığı yaş mayayı alın. Mayanın üzerine 1 çay bardağı ılık su ilave edin ve mayayı eritin. (az miktarda un ilave edin ve mayayla beraber karıştırın ve bulamaç haline getirin)
Daha sonra üzerine 3 su bardağı unu ilave edin ve mayalanması için 30-40dk bekletin. Zamanı dolunca unun ortasına sıcak su dökün ve tekrar karıştırın. Lokma hamurunun kıvamı lastik kıvamında olmalıdır. Üzerini streç filimle kapatın. Tencereye sıvıyağ alın ve yağı kızdırın. Tatlı kaşığı kullanarak lokmaları tencereye dökün ve kızartın.
Kızaran lokmaları şerbetin olduğu tencereye dökün, suyu çekincede servis tabağına çıkartın. Üzerine bal gezdirip sıcak sıcak servis edin.

Anahtar Kelimeler: Ballı Lokma tarifi, Ballı Lokma nasıl hazırlanır, Ballı Lokma nasıl yapılır, Ballı Lokma yemek tarifi, Ballı Lokma yapılışı