Ağdalı Ekmek Kadayıfı

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 3

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

1adet küçük boy ekmek kadayıfı
7bardak sıcak su
200gr kaymak
8bardak su
4,5bardak şeker
1adet limon




HAZIRLANIŞI

Geniş bir tepsiye kırmızı tarafı alta gelecek şekilde ekmek kadayıfını koyun; üzerine de 7bardak sıcak su dökün. Yumuşaması için 20dk bekleyin. Zamanı dolunca suyunu peçete bastırarak çektirin. Bir tencerede kalan suyu ve şekeri kaynatıp limonu sıkın. Bu şerbeti suyu tamamen emilen kadayıfın üzerine dökün. Zaman kaybetmeden tepsiyi orta ateş üzerinde tepsiyi döndürerek 30dk pişirin. Kadayıfın şurubu ağdalanınca tepsiyi ateşten indirip soğumaya bırakın. Kadayıf ılınınca tabağa çıkartıp ortasına kaymak koyarak soğuk olarak servis edin.

Anahtar Kelimeler: Ağdalı Ekmek Kadayıfı tarifi, Ağdalı Ekmek Kadayıfı nasıl hazırlanır, Ağdalı Ekmek Kadayıfı nasıl yapılır, Ağdalı Ekmek Kadayıfı yemek tarifi, Ağdalı Ekmek Kadayıfı yapılışı