Sirkeli Kelle

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 3

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

(Arzu edilen sayıda) kelle ve işkembe
Miyane (tereyağı+un)
Sirke
Sarımsak
Kırmızı toz biber
Kara biber
Tuz




HAZIRLANIŞI

Kelle ve işkembe özenle temizlenip iyice yumuşayana kadar bol suda haşlayın; ardından küçük parçalar hâlinde doğrayın. Tereyağı ve unla hazırladığınız miyaneye, sirke ve sarımsak tuz, kırmızı toz biber ve kara biber ilave edilerek pişirilir.

Anahtar Kelimeler: Sirkeli Kelle tarifi, Sirkeli Kelle nasıl hazırlanır, Sirkeli Kelle nasıl yapılır, Sirkeli Kelle yemek tarifi, Sirkeli Kelle yapılışı