Fasulye Çorbası

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 3

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

2 bardak Kuru Fasulye
1,5 lt Et Suyu
600 gr Kemiksiz Kuzu Eti
2 adet Soğan
4 Çorba Kaşığı Sıvıyağ
1 adet Limon
Tuz, Karabiber




HAZIRLANIŞI

Kuru fasulyeyi bir gece öncesinden suda bekletin ertesi gün 10dk kadar haşlayın üzerinde biriken köpüğü ayırırsınız. Soğanları soyup küçük küpler halinde doğrayın. Limonu sıcak su ile iyice yıkayın, mikrobu ölsün. Ardından kabuklarını rendeleyin. Suyunu sıkın. Et suyunu da hazır edin.
Bir tencerede (2kaşık)sıvıyağı kızdırıp soğanları kavurun. Fasulyenin suyunu süzüp tencereye aktarın; et suyunun ve rendelenmiş limon kabuğunun yarısını da ilave edin. Kapağını kaparak 45 dakika kadar pişirin.
Bu arada etin sinirlerini temizleyip kuş başı halinde doğrayın. Tuz ve karabiberle tatlandırıp üzerine limon kabuğunun yarısını serpin. Kalan yağı büyük bir tavada kızdırın; eti tavaya alıp hafifçe kavurun. Eti tavadan çıkarıp tavaya bir miktar et suyu ekleyip kaynatın. Tavada pişirdiğiniz karışımı fasulyenin olduğu tencereye ilave edip 45 dakika daha pişirin. Ardından eti ekleyip 60 dakika pişirin.
Dereotunu yıkayıp ayıkladıktan sonra ince ince kıyın. Dereotunu çorbanın üzerine serpip servis yapın.

Anahtar Kelimeler: Fasulye Çorbası tarifi, Fasulye Çorbası nasıl hazırlanır, Fasulye Çorbası nasıl yapılır, Fasulye Çorbası yemek tarifi, Fasulye Çorbası yapılışı