Çanak Kebabı

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 3

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

1kg kuzu eti
5adet patates
2adet soğan
10adet taze soğan
2adet domates
2adet dolmalık kırmızı biber
1demet dereotu
40gr margarin
60gr tereyağı
1bardak su
tuz
karabiber




HAZIRLANIŞI

Eti yıkayın, parçalara ayırın. Diğer sebzeleri de doğrayarak hazır edin. Bunları sırasıyla et, halka şeklinde soğan, sarımsak, patates, domates, kırmızı biber, margarin, tereyağı, su, tuz, karabiber ve kıyılmış dereotu olarak güveç içine yerleştirin. Ağzını yağlı kağıt ile örtüp kapağını kapatın. 170derecede 2,5saat pişirin.

Anahtar Kelimeler: Çanak Kebabı tarifi, Çanak Kebabı nasıl hazırlanır, Çanak Kebabı nasıl yapılır, Çanak Kebabı yemek tarifi, Çanak Kebabı yapılışı