Hindi

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 4

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

1 tane hindi
2 kg. kuru soğan
1 yemek kaşığı karabiber
çok ince kıyılmış 1 limon
100 gr. tereyağı
sıvı yağ




HAZIRLANIŞI

Soğanlardan bir tanesini rendeleyin. Üzerine karabiber, tuz ve limon kabuğu ekleyin. Bu karışımı hindinin içine ve dışına sürün. Hindiyi alüminyum folyoya sararak 24 saat boyunca buzdolabında bekletin.

Ertesi gün ince halkalar halinde doğranmış kalan soğanları, karabiberi, ince kıyılmış 1 limon kabuğunu, 100 gr. tereyağını ve bir kaşık kişniş tohumunu iyice ovduktan 2saat bekletin bu sos ile hindinin içini doldurun. Hindiyi dikerek kapatın. Hindinin eti kemiğinden ayrılana kadar haşlayın. Sıcak olarak servise çıkartın.

Anahtar Kelimeler: Hindi tarifi, Hindi nasıl hazırlanır, Hindi nasıl yapılır, Hindi yemek tarifi, Hindi yapılışı