BİRADERİM

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 1

HAZIRLAMA SÜRESİ: 1

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

Yapılış Süresi 20 dk.

İç Malzemeler

4 Dilim Tost Ekmeği
4 Dilim Tost Kaşarı
1/2 Kangal Sucuk
1/2 Yeşil Biber
1 Yemek Kaşığı Tereyağı (Göz kararı)
1 Tatlıkaşıgı biber Salçası
1 Çaykaşığı Kekik
1 Çaykaşığı Nane
1 Çaykaşığı Pulbiber (acı seviyorsanız)

Servis için ;
Domates
Yogurt




HAZIRLANIŞI

Öncelikle Sucuklarımızı küp küp dograyıp kenarda 15 dk bekletiyoruz. Daha sonra yarım biberimizi ince halka şeklinde dogruyoruz. Daha sonra bir tavanın içine (tava ufak olursa daha iyi olur) tereyağımızı koyup eritiyoruz eridikten sonra önce biberleri ekliyoruz biberler tam pişmesine yakın (yani biraz sertken) kenarda beklettigimiz sucukları karıştırıp harmanlıyoruz.Daha sonra karışımın içine saçmazı koyup yaklaşık bir dakika karıştırıyoruz daha sonra ocagın altını kapatıp baharatlarımızı koyup yaklaşık 30 saniye karıştırıyoruz. Bu işlemler bittikten sonra yaptıgımız karışımı bir kenarda üstüne kapak veya aliminyum kapatarak dinlendiriyoruz. Bu sırada tost eklemeklerimizi hafif ısınmış tost makinamızın içine koyuyoruz. İçine hzırladıgımız karışımı bir kaşık yardımıyla koyuyoruz ekmeklerin içine yaytıktan sonra üstüne kaşarları düzgün bir şekilde ekliyoruz. Daha sonra ekmeklerin üstünü diger ekmekler yardımıyla kapatıp tost şeklinde makinamızda yaklaşık olarak 8-9 dk bastırmadan beklettikten sonra ( sakın unutmayın sucuklarında yagı oldugu için yag sürmenize gerek yok)
bir bıçak yardımyla ikiye bölüyoruz. Ve servis tabagımıza alıyoruz yanına 2 kaşık yogurt ve ince dilimlemiş domatesle servis yapabilirsiniz.

Misafirlerinize ksıa sürede yapabileceginiz en güzel aperatif. Ayran veya çayla çok güzel oluyor.

Bu tarifin içeriği ve ismi kendi şahsıma aittir. İnternet kafemde ve kendime ait olan büfelerimde sattım gerçekten herkezin damak tadına uygun deneyin mutlaka.

Anahtar Kelimeler: BİRADERİM tarifi, BİRADERİM nasıl hazırlanır, BİRADERİM nasıl yapılır, BİRADERİM yemek tarifi, BİRADERİM yapılışı