Toyga Çorbası

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 4

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

1bardak buğday
1bardak nohut
Su

Terbiyesi için
1 kase yoğurt
2kaşık un
1adet yumurta
yarım limon suyu

Sokareci için
1adet soğan
1kaşık tereyağı
100 gr. kavurma




HAZIRLANIŞI

Nohudu ve buğdayı akşamdan ıslatın; ertesi gün bol suda haşlayın. Tencereye sıcak su koyup üzerine haşlanmış buğday ve nohudu alın. Bu arada terbiyesi için yoğurt, un, yumurta ve limon suyunu çırpın. Üzerine soğuk su sonra da sıcak su koyup tekrar çırpın. Terbiyeyi tencereye karıştıra karıştıra ekleyin, kaynamaya bırakın. Sokaracı için tavaya tereyağını ve ince kıyılmış soğanı alıp soteleyin. Üzerine en son doğranmış kavurmayı katın. Kavurma kızarınca altını kapatın. Kaynayan çorbanın üzerine döküp ocaktan alın.

Anahtar Kelimeler: Toyga Çorbası tarifi, Toyga Çorbası nasıl hazırlanır, Toyga Çorbası nasıl yapılır, Toyga Çorbası yemek tarifi, Toyga Çorbası yapılışı