Bahçıvan Çorbası

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 2

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

500gr koyun döş eti
2adet soğan
1adet havuç
1adet kereviz
1adet pırasa
1fincan erişte
1fincan bulgur
1,5kaşık margarin
½ kaşık salça
4adet yumurta sarısı
2adet limon
maydanoz
tuz




HAZIRLANIŞI

Bir tencerede yağı eritip et ve soğanı kavurun, salçayı karıştırın ardından 15bardak sıcak su ilave edip kaynamaya bırakın. Etler iyice yumuşasın. Diğer sebzeleri doğrayarak hazır edin. Etin kıvamı gelince sebzeleri ve bulguru tencereye ilave edin. Sebzeler de yumuşayınca erişteyi katın, kısık ateşte pişsin. Yumurta sarılarını limon ile çırpın, içine ½ bardak su karıştırın ve ocaktan aldığınız çorbaya gezdirin. Kıyılmış maydanoz serperek servis edin.

Anahtar Kelimeler: Bahçıvan Çorbası tarifi, Bahçıvan Çorbası nasıl hazırlanır, Bahçıvan Çorbası nasıl yapılır, Bahçıvan Çorbası yemek tarifi, Bahçıvan Çorbası yapılışı