Pekin Ördeği

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 4

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Çin Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

1adet ördek eti
2adet yeşil soğan
1adet kuru soğan
2 diş sarımsak
½ demet maydanoz
2 yemek kaşığı sıvı yağ
2 tatlı kaşığı anason
1 tatlı kaşığı tane karabiber
2 yemek kaşığı soya sosu
3 tatlı kaşığı tuz
1.5 tatlı kaşığı şeker
1+1/2 tatlı kaşığı mısır nişastası
3 yemek kaşığı bal
1 yemek kaşığı sirke




HAZIRLANIŞI

Temizlenmiş ördeğin içini dışını önce sıcak suyla nemlendirilmiş bir bezle silin sonra tuzla ovun. Boyun kısmını tahta kürdan ve iplikle sıkıca kapatın; 2 saat açık havada asarak kurumaya bırakın.
Yeşil soğanları kalın parçalara kesin. Kuru soğan ve sarımsakları ve maydanozu ince ince kıyın. Yağı derince bir tavada kızdırın, sebzeleri 2-3dk karıştırarak kavurun; içine 1 bardak sıcak su ilave ederek 5dk ağır ateşte pişirin. Anason, tane karabiber, soya sosu ve şekeri katıp karışımı ördeğe doldurup kürdanla karnını kapatın.
175 derece ısıtılmış fırında ızgara teli üzerinde 1 saat kızartın 1.5-2çay bardağı sıcak suya bal ve sirkeyi karıştırıp, sık sık ördeğe fırça ile sürün. Kızardıktan sonra biraz soğumaya bırakın. Karın kısmını açıp suyunu tavaya boşaltın. Mısır nişastasını bir miktar su ile karıştırıp ördek suyunun olduğu tavaya dökün, bunları karıştırarak ısıtın ve ördekle beraber servise sunun.

Anahtar Kelimeler: Pekin Ördeği tarifi, Pekin Ördeği nasıl hazırlanır, Pekin Ördeği nasıl yapılır, Pekin Ördeği yemek tarifi, Pekin Ördeği yapılışı