Tombik Kabak Dolması

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 2

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

5 adet tombik kabak
yarım tavuk göğsü
2kaşık pirinç
1adet soğan
1adet domates
1kaşık salça
1 tutam dereotu
1 tutam maydonoz
taze nane
tuz,karabiber
zeytinyağı
su




HAZIRLANIŞI

Tavuk göğsünü çok ince doğrayarak satır kıyması haline getirin. Üzerine yıkadığınız pirinci, ince doğranmış soğanı, kıyılmış dere otu ve maydanozu ekleyin. Domatesi rendeden geçirip bu karışıma katın. Baharatlarını ve yağını ayarlayın. Daha iyi pişmesi için içerisine biraz su ilave ederek harcı yumuşatın. Daha sonra tombik kabakların üzerine bir kapak açın, içlerini oyun ve hazırlamış olduğunuz harçtan pay edin. Kabakları bir tencereye dizin. Sosu için salça ve bir miktar suyu karıştırın. Daha sonra sosu kabakların üzerine dökerek pişirin. Tencereyi ocağa oturtun.

Anahtar Kelimeler: Tombik Kabak Dolması tarifi, Tombik Kabak Dolması nasıl hazırlanır, Tombik Kabak Dolması nasıl yapılır, Tombik Kabak Dolması yemek tarifi, Tombik Kabak Dolması yapılışı