hıçın (çerkez böreği)

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 2

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

hamuru için
bir kg.un
bir paket kuru kabartma tozu
tuz,aldığı kadar su.
iç malzemeleri
yarım kilo az yağlı kıyma
iki adet kurusoğan
dört diş sarımsak
bir yemek kaşığı salça (domates veya biber salçası isteğe bağlı)
yarım demet maydanoz
bir paket yumuşak margarin
tuz,karabiber,kırmızıbiber,
yarım su bardağı dolusu su




HAZIRLANIŞI

hamurunun hazırlanışı
elenmiş unun ortası açılır,kuru maya ve tuz konur, kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edilir.üzerine nemli bez örtülerek dinlenmeye bırakılır.
iç malzemelerinin hazırlanışı
kıyma geniş bir kabın içine konur,üzerine soğan ve sarımsaklar rendelenir, ince kıyılmış maydanoz ilave edilir,baharatları,salça ve yarım su bardağı su konularak iyice karıştırılır.
dinlenmiş hamur iki eşit parçaya bölünür.bir tanesi merdaneyle tepsinizin büyüklüğüne göre açılır ve yumuşak margarinle her tarafı iyice yağlanır ve dörde katlanarak bırakılır,ikinci bezeyede aynı işlem uygulanır,daha sonra ilk yağladığımız hamur alınır ve açılır (tepsinizin şekline ve ebatına göre kare veya yuvarlak farketmez)gene yumuşak margarinle yağladığımız tepsiye yerleştirilir hamur tepsinin kenarlarından bir parmak kadar taşmalıdır.hazırladığımız iç üzerine her tarafına eşit miktarda yayılır ikinci hamuruda aynı şekilde açılır ve üzeri kapatılır kenarlardan taşan hamurlar üzerine kıvırarak kapatılır tepsinin tam ortasından parmağımızla bir delik açılır bir tl.kadar ve kenarları dışa doğru kıvrılır et buradan hava alarak pişer.son olarak üzeri yumuşak margarinle iyice kapatılır ve önceden ısıtılmış 200 derecelik ısıda üzeri kızarana kadar pişirilir.afiyet olsun.
NOTFırından çıktıkdan sonra üzerine bir bez örtülerek on dakika dinlendirilir.yanında ayranla tavsiye ederim.

Anahtar Kelimeler: hıçın (çerkez böreği) tarifi, hıçın (çerkez böreği) nasıl hazırlanır, hıçın (çerkez böreği) nasıl yapılır, hıçın (çerkez böreği) yemek tarifi, hıçın (çerkez böreği) yapılışı