Midye Dolması

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 4

HAZIRLAMA SÜRESİ: 3

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

20 adet midye
1/3bardak zeytinyağı
1 adet büyük boy kuru soğan
3/4bardak pirinç
1tatlı kaşığı kuru nane
1tatlı kaşığı domates salçası
1 adet kesme şeker
1 su bardağı sıcak su (250 ml)
Zeytinyağı
1 adet limon
1.5 adet büyük kuru soğan
ince doğranmış dereotu,
1bardak sıcak su
Tuz
karabiber




HAZIRLANIŞI

Temizlenmiş midyeleri tek tek yıkayın ve soğuk su dolu bir kabın içinde, iç malzemesi hazır olana kadar bekletin.
Dolma yapacağınız tencerede zeytinyağını kızdırın, yemeklik doğradığınız soğanı, şekeri ve tuzu ekleyin. Soğanların rengi dönene kadar kavurun.
Yıkayıp, süzdürdüğünüz pirinci ekleyin ve pirinç de kıvamına gelene kadar kavurmaya devam edin. Salçayı karıştırın ve naneyi ekleyin. Kokusu çıkana kadar, 2 dakika daha kavurun. Suyu pirinçlerin üzerine dökün, hafifçe karıştırın ve tencerenin kapağını kapatın. Pişmesine yakın, dereotunu ekleyin ve pirinç suyunu çekinceye kadar pişirin.(suyunu çabuk çekecektir)Pişen pirinçleri, soğuması için bir tabağa alın. Midyelerin suyunu süzdürün ve hazırladığınız pirinçleri eşit şekilde midyelerin içine doldurun. Kabuklarını sıkıca kapatın 1.5 adet soğanın kabuklarını soyun ve halka hakla doğrayın. Tencerenin dibine dizin. Fırın kağıdını ıslatıp, elinizle buruşturun ve soğanların üzerine serin. Üstüne de hazırladığınız midyeleri dizin. Üzerlerine zeytinyağı gezdirin. Tuz serpin. Halka halka kestiğiniz limon dilimlerini koyun. 1 bardak sıcak suyu dökün. Islattığınız ve buruşturduğunuz bir diğer fırın kağıdını üzerlerine serin ve ağırlık yapması için bir tabak ile kapatın, kapağını da kapatın ve su kaynayana kadar hızlı ateşte ve daha sonra 30dk yavaş ateşte, pirinçler yumuşayana kadar pişirin. Tencerenin kapağı kapalı bir biçimde dinlendirin. Soğuyunca yanında limonla birlikte servis yapın.

Anahtar Kelimeler: Midye Dolması tarifi, Midye Dolması nasıl hazırlanır, Midye Dolması nasıl yapılır, Midye Dolması yemek tarifi, Midye Dolması yapılışı