Razvaruşa

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 2

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

2.5 su bardağı un
1 su bardağı süt
100 gr margarin
1 su bardağı su

Şurup malzemesi

4 su bardağı toz şeker
1/2 limonun suyu
3 su bardağı su




HAZIRLANIŞI

Süt, su ve yağı bir tencere içinde ocağa koyun, kaynamaya başladığında un katıp, 10 dakika sonra altını kapatın. Soğuduktan sonra yumurtaları hamurun içine koyup, yedirin. Elde ettiğiniz hamuru, yağladığınız fırın tepsisine yarım cm kalınlığında döşeyin. Baklava şeklinde dilimleyip, fırında kızanncaya dek pişirin. Şurup malzemesiyle koyu bir şurup hazırlayın ve soğuk olarak tepsiye dökün. Üzerine çekilmiş ceviz serpip, servis yapın.

AFIYET OLSUN!

Anahtar Kelimeler: Razvaruşa tarifi, Razvaruşa nasıl hazırlanır, Razvaruşa nasıl yapılır, Razvaruşa yemek tarifi, Razvaruşa yapılışı