Pilavlı İncik Kebabı

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 2

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

5 kuzu incik
3bardak pirinç
2adet soğan
2 diş sarımsak
defneyaprağı
2kaşık salça
1kaşık tereyağı
sıvıyağ
tuz, su




HAZIRLANIŞI

Tencereye sıvıyağı gezdirin, buraya kuzu inciği dizip etlerin rengi dönünceye kadar kızartın; üzerine 2 adet soğanı iri parçalar halinde kesin ve tencereye ilave edin. Soğanların üzerine de sarımsak, defneyaprağı, tane karabiber ilave edin. Daha sonra salçayı karıştırarak sıcak su dökün ve etleri pişirin.

Pilavı için başka bir tencereye sıvıyağ ve tereyağı ilave edin. Tereyağı eridikten sonra pirinci burada kavurun. Pirinç kavrulunca üzerine sıcak su dökerek önce orta ardından Kızık ateşte pilavı pişirin. Pilav pişince 20dk dinlenmeye bırakın, yanında etler ile birlikte servise sunun.

Anahtar Kelimeler: Pilavlı İncik Kebabı tarifi, Pilavlı İncik Kebabı nasıl hazırlanır, Pilavlı İncik Kebabı nasıl yapılır, Pilavlı İncik Kebabı yemek tarifi, Pilavlı İncik Kebabı yapılışı