Zeytinyağlı Barbunya

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 2

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

1kg taze barbunya
2adet soğan
1adet patates
5adet orta boy domates
2adet havuç
3-4adet sivribiber
2-3 diş sarımsak
½ demet maydanoz
1adet limon
1 su bardağı zeytinyağı
4 su bardağı su
Tuz
Şeker




HAZIRLANIŞI

Barbunyayı ayıklayın ve 4 su bardağı suda 20dk kadar haşlayıp, suyunu süzün. (Süzme suyundan 1,5 su bardağı ayırın) Limonu sıkıp bir kenara koyun.

Yağı bir tencerede kızdırın, ince kıyılmış soğan ve sarımsağı iyice kavurun; rengi dönünce küp şeklinde doğranmış patates, doğranmış sivribiber ve havucu ekleyin. Sebzeler ölmeden hafif örseledikten sonra haşlanmış barbunya, rendelenmiş domates, su, limon, tuz ve şekeri tencereye ekleyin. Orta ateşte 20dk kaynatın, fasulyeler pişince ocaktan alın.

Anahtar Kelimeler: Zeytinyağlı Barbunya tarifi, Zeytinyağlı Barbunya nasıl hazırlanır, Zeytinyağlı Barbunya nasıl yapılır, Zeytinyağlı Barbunya yemek tarifi, Zeytinyağlı Barbunya yapılışı