Turunçgil Reçeli

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 2

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

2kg turunçgil ( greyfurt, mandalina, portakal, 1 limon)
2.5 kg. toz şeker




HAZIRLANIŞI

Toplam 2kilo olan portakal, mandalina, greyfurt ve 1 adet limonun kabuklarını soyun. Greyfurt acı olacağı için kullanmamayı tercih edebilirsiniz. Net 2 kilo turnçgil elde edin. Bunları küp olarak doğrayın, büyük bir tencere içine alın. Üzerine toz şekeri dökün ve kaynamaya bırakın. Kıvamı gelince ocaktan indirip sıcakken kavanoza boşaltın. Soğuduğu vakit kapağını kapatırsızınız.

Anahtar Kelimeler: Turunçgil Reçeli tarifi, Turunçgil Reçeli nasıl hazırlanır, Turunçgil Reçeli nasıl yapılır, Turunçgil Reçeli yemek tarifi, Turunçgil Reçeli yapılışı