www.chatlobi.com Seviyeli Sohbet odaları ederken S

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 2

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: İtalyan Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

Malzeme

750 gram sardalya
1 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
1 su bardağı ufalanmış ekmek içi
3 çorba kaşığı kuş üzümü
3 çorba kaşığı çam fıstığı
2 çorba kaşığı kaşar rendesi
1 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
3 adet defne yaprağı
1 adet limon
1 çorba kaşığı şeker
5 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı sirke
Tuz
Dolma baharı
Yapılışı

Sardalyaları kafalarını koparınız ve içlerini baş parmağınızla temizleyiniz. Üstündeki pulları da parmaklarınızla temizleyiniz. Kılçıklarını çıkarıp fileto haline getiriniz.

Kıyılmış soğan ile sarmısağı zeytinyağda sote ediniz. Üzüm, çamfıstığı ve iki kaşık ayırarak ekmek içini ilave ediniz. Birkaç dakika kavurup soğumaya bırakın. Şekerin yarısını, maydanoz, peynir ve baharatı ilave ediniz.

Karışımı balık fileto üstüne bolca koyunuz ve üstünü diğer bir fileto ile kapatınız. Bu işlemi filetolar bitene kadar tekrarlayınız. Filetoları hafif yağlanmış bir tepsiye diziniz ve balıkların üstüne bir çorba kaşığı yağ gezdiriniz. 200oC�a ısıtılmış fırında 15 dakika pişiriniz.

Sıcak servis yapınız.

Bu yemeğe uygun diğer balıklar Hamsi




HAZIRLANIŞI

Anahtar Kelimeler: www.chatlobi.com Seviyeli Sohbet odaları ederken S tarifi, www.chatlobi.com Seviyeli Sohbet odaları ederken S nasıl hazırlanır, www.chatlobi.com Seviyeli Sohbet odaları ederken S nasıl yapılır, www.chatlobi.com Seviyeli Sohbet odaları ederken S yemek tarifi, www.chatlobi.com Seviyeli Sohbet odaları ederken S yapılışı