Mısır Ekmeği

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 3

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

5 su b. mısır unu
1çay bardağı sıvıyağ
1 tatlı k. tuz
Alabildiği kadar sıcak su




HAZIRLANIŞI

Kullanacağınız kaba mısır ununu dökün. Üzerine sıvıyağ ilave edin. Üzerine sıcak su ilave edin ve sürekli karıştırarak hamuru yoğurun. Yumuşak kıvamda bir hamur elde edince yağlanmış kalıp içine hamuru dökün. 180dereceli fırında 20-25dk kadar pişirin.

Anahtar Kelimeler: Mısır Ekmeği tarifi, Mısır Ekmeği nasıl hazırlanır, Mısır Ekmeği nasıl yapılır, Mısır Ekmeği yemek tarifi, Mısır Ekmeği yapılışı