Çin Usulü Pilav

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 3

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Çin Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

1adet soğan
2-3 küçük veya büyük parçalara bölünmüş patates
2 adet dilimlenmiş havuç
1 su bardağı dolusu mantar (dilimlenmemiş, tam)
Yarım kilo kemiksiz küçük parçalara ayrılmış kırmızı et (dana veya kuzu olabilir)
1 porsiyon haşlanmış pirinç




HAZIRLANIŞI

Derin bir tavayı ısıtın ve 2 yemek kaşığı mısırözü yağı koyun. Dilimlenmiş soğanları yumuşayana kadar orta ateşte hafifçe kızartın. Eti başka bir tavada renkleri dönene kadar kızartın sonra; ardından soğana ekleyin. Su ekleyin ve 2 saat boyunca haşlayın. Sonra patatesleri, havucu ve mantarları ekleyip haşlamaya devam edin. Patates ve havuç yumuşadıktan sonra karıştırarak 15 dakika daha haşlayın. Pilavla karıştırarak servis yapın.

Anahtar Kelimeler: Çin Usulü Pilav tarifi, Çin Usulü Pilav nasıl hazırlanır, Çin Usulü Pilav nasıl yapılır, Çin Usulü Pilav yemek tarifi, Çin Usulü Pilav yapılışı