Un Çorbası
ZORLUK DERECESİ: 2
HAZIRLAMA SÜRESİ: 2
MUTFAK: Türk Mutfağı
GEREKLİ MALZEMELER
1adet yumurta 
3kaşık yoğurt 
3kaşık un 
1bardak et suyu 
4diş sarımsak 
1kaşık tereyağı 
toz kırmızı biber 
tuz 
su
HAZIRLANIŞI
Terbiyesi için bir kap içinde yoğurt, un ve yumurtayı koyup çırpın. Üzerine az sıcak su ilave edin, dursun. Bir tencere içine bol miktar sıcak su koyun; içine et suyunu karıştırıp kaynamaya bırakın. Terbiyeyi tencereye ilave edin ve sürekli karıştırarak kıvama gelmesini sağlayın. Un çorbasının üzeri için ise tavaya tereyağı atıp eritin, sonra üzerine toz kırmızıbiber ilave edip sos elde edin. Çorbayı servis tabağına alın. Üzerine tereyağlı sos ile süsleyerek servise sunun.
					Anahtar Kelimeler: Un Çorbası tarifi, Un Çorbası nasıl hazırlanır, Un Çorbası nasıl yapılır, Un Çorbası yemek tarifi, Un Çorbası yapılışı