Böbrek Yahnisi

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 2

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

12adet koyun böbreği
30gr margarin
10adet taze soğan
2adet domates
2adet dolmalık biber
2diş sarımsak
1tatlı kaşığı un
5dal maydanoz
tuz




HAZIRLANIŞI

Yağları çıkarılmış böbrekleri uzunlamasına ikişer parçaya ayırıp enlemesine yarım daire şeklinde doğrayın. Domatesleri kabuksuz; biberleri halka şeklinde doğrayıp soğanları çok ince kıyın. bir tava içinde yağı kızdırın biber ve soğanı kavurup böbrekleri ilave edin. Suyunu çekene kadar kavurmaya devam edin. Sarımsakları ekleyin 1-2 çevirip unu serpin. Domatesi karıştırın, tuzunu ve suyunu ayarlayıp kaynamaya bırakın.(5dk)üzerine kıyılmış maydanoz serperek sıcak olarak servis edin.

Anahtar Kelimeler: Böbrek Yahnisi tarifi, Böbrek Yahnisi nasıl hazırlanır, Böbrek Yahnisi nasıl yapılır, Böbrek Yahnisi yemek tarifi, Böbrek Yahnisi yapılışı