Ahududu Şurubu

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 3

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

1.5kg şeker
1kg ahududu
30 gr limon tuzu




HAZIRLANIŞI

Ahududuyu ayıklayıp, temizleyin, sonra meyveleri zedelemeden bol suda yıkayın. Bir kevgir yardımıyla suyunu süzün. Ahududuyu toz şekerle ovalaya ovalaya yoğurun ve şekerin tamamen erimesi için 12saat kadar bir kenarda bekletin. Şeker tamamen eridiğinde ahududuyu, ince delikli bir süzgeçten geçirin ve sıkarak süzün. Süzgeçte kalan posaya yarım su bardağı su koyun, tekrar yoğurup sıkın ve süzün. Elde ettiğiz şuruba 30 gr limon tuzu katıp eritin. Süzgeçten geçirin ve bir şişeye doldurup serin bir yerde muhafaza edin. Bir su bardağına iki parmak şurup koyun, üzerini suyla tamamlayıp karıştırdıktan sonra servis yapın.

Anahtar Kelimeler: Ahududu Şurubu tarifi, Ahududu Şurubu nasıl hazırlanır, Ahududu Şurubu nasıl yapılır, Ahududu Şurubu yemek tarifi, Ahududu Şurubu yapılışı