Mayalı Börek

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 2

HAZIRLAMA SÜRESİ: 3

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

1 çorba kaşığı bira mayası
1/2 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı yoğurt
250 gr margarin
1 su bardağı su
şeker
tuz




HAZIRLANIŞI

Maya, yoğurt, sıvı yağ, tuz, su ve şekeri kabın aldığı kadar un ile karıştırın, yoğurup hamur haline getirin. Hamuru 4 eşit parçaya bölün, her parçayı çok ince açın. 250 gr margarini dörde bölüp eritin ve açtığınız hamurların üzerine sürün. Hamurları rulo halinde yuvarlayın, her parçayı ona bölüp, üstlerinden elinizle bastırarak yassılaştırın ve içlerine arzu ettiğiniz iç malzemesini koyup kapatın. Yumurta sarısı ve çörek otu ilave edip, pişirin.

AFIYET OLSUN!

Anahtar Kelimeler: Mayalı Börek tarifi, Mayalı Börek nasıl hazırlanır, Mayalı Börek nasıl yapılır, Mayalı Börek yemek tarifi, Mayalı Börek yapılışı