Çilav

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 3

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: İran Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

1 paket çilavlık pirinç (kişi başına ½ bardak hesap edilir)
1,5 litre su
3 kaşık tereyağı
Tuz




HAZIRLANIŞI

Pirinç akşamdan ıslatın, ertesi gün suyu kaynatın; Kaynayan suya daha önceden ıslatılmış, yıkanmış ve süzülmüş pirinç atın. 1-2 defa kevgir ile karıştırılır ve 5-6dk haşlayın. 6 dakika sonra hemen kevgire alınıp süzülür, üzerine 1 bardak soğuk su gezdirdikten sonra tekrar bir tencereye alın. Üzerine hafifçe kızdırılmış tereyağı ilave edip 1-2 defa karıştırdıktan sonra demlenmeye bırakın ve sıcak olarak servis edin.

Anahtar Kelimeler: Çilav tarifi, Çilav nasıl hazırlanır, Çilav nasıl yapılır, Çilav yemek tarifi, Çilav yapılışı