Tavuk Sarma

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 4

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

1adet tavuk göğsü
2bardak jasmin pirinci
3kaşık kuş üzümü
2bardak su
sıvıyağ
½ dal tarçın
karabiber
tuz




HAZIRLANIŞI

Derin bir kap içine pirinci koyun; 2bardak su, kuş üzümü ve tarçını da ekleyip orta ateşte 15dk haşlayın, suyunu çeksin. Tavuk etinden kanatları kesin, göğsünü ayırın ve ortadan iki parçaya bölün. Yalnız bacak kemiklerinin kalmasına dikkat edin. Ayırdığınız göğüs kısımlarını bıçak yardımıyla inceltin. Suyunu çekmiş olan pirinci içlerine pay edin(sarabileceğiniz kadarını) bunları sarma gibi sarın ve fırın tepsisine yerleştirin. Üzerlerine birer kaşık sıvıyağ sürüp 200dereceli fırında 20dk pişirin, yanında garnitür ile servis edin.

Anahtar Kelimeler: Tavuk Sarma tarifi, Tavuk Sarma nasıl hazırlanır, Tavuk Sarma nasıl yapılır, Tavuk Sarma yemek tarifi, Tavuk Sarma yapılışı