Güveçte Palamut

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 2

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

3adet palamut
2adet domates
1adet sivri biber
1adet soğan
3diş sarımsak
1adet limon
3yaprak defne
1bardak sıcak su
1çay bardağı zeytinyağı
maydanoz
tuz




HAZIRLANIŞI

Palamutları temizleyip kanları kalmayana kadar akan su altında yıkayın. Temizlediğiniz balıkları 3er cm kalınlıkta dilimlere bölün. Soğanı, domatesi, biberi ve limonu halka halka doğrayın, hazır olsunlar(limonun kabuğunu soyun) bütün malzemeyi güveç kabına koyun.(balık, sebze, defne, maydanoz, sarımsak) üzerlerine zeytinyağı ve sıcak suyu gezdirin, tuzunu ayarlayın ve 180dereceli fırında 30dk pişirin. Sıcak olarak servise sunun.

Anahtar Kelimeler: Güveçte Palamut tarifi, Güveçte Palamut nasıl hazırlanır, Güveçte Palamut nasıl yapılır, Güveçte Palamut yemek tarifi, Güveçte Palamut yapılışı