Zeytinyağlı Semizotu

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 2

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

1kg semizotu
1adet soğan
2kaşık pirinç
2adet domates
2adet havuç
1adet dolmalık kırmızı biber
½ limon
1çay bardağı zeytinyağı
2bardak sıcak su
2çay kaşığı şeker
tuz




HAZIRLANIŞI

Soğanı, havucu, biberi yıkayıp kıyın. Domatesi küp küp doğrayın, semizotunu ayıklayıp yıkayın, bütün sebzeler hazır olsun. Derin bir tencerede yağı kızdırıp soğan ve havucu kavurun. Kırmızı biberi katın 1-2karıştırıp, semizotunu tencereye aktarın. Orta ateşte karıştırarak 3-4dk daha kavurun ardından domatesi, pirinç, limon suyu, şeker ve yeteri kadar tuz ekleyin. En sona suyunu katın ve orta ateşte 10dk pişirin. Soğuk olarak servise sunun.

Anahtar Kelimeler: Zeytinyağlı Semizotu tarifi, Zeytinyağlı Semizotu nasıl hazırlanır, Zeytinyağlı Semizotu nasıl yapılır, Zeytinyağlı Semizotu yemek tarifi, Zeytinyağlı Semizotu yapılışı