Kafkas Çorbası

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 3

HAZIRLAMA SÜRESİ: 3

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

3yaprak lahana
1adet soğan
3adet çarliston biber
4adet pancar
1adet pırasa
1adet havuç
1adet kök kereviz
3kaşık margarin
1çay bardağı arpa şehriye
4bardak süt
4bardak su
maydanoz
pul biber
tuz




HAZIRLANIŞI

Sebzeleri temizleyip uzun ince şekilde doğrayın hepsi hazır olsunlar. Bir tencerede yağı kızdırın kıydığınız soğanı pembeleşinceye kadar kavurun. Buraya şehriyeyi dökün sırasıyla havuç, lahana, pırasa pancar ve kerevizi ekleyiniz. Ara ara karıştırarak söğüşleyin, biberi de ilave edin. sebzeler pişince de soğuk sütü tencereye dökün. Ardından sıcak suyu ekleyin orta ateşte 20dk kaynatın. Kıyılmış maydanozla süsleyerek sıcak servis ediniz.

Anahtar Kelimeler: Kafkas Çorbası tarifi, Kafkas Çorbası nasıl hazırlanır, Kafkas Çorbası nasıl yapılır, Kafkas Çorbası yemek tarifi, Kafkas Çorbası yapılışı