Beşamel Soslu Ispanak

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 2

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

½ gr ıspanak
2adet soğan
100gr kıyma
1adet yumurta
2kaşık un
1fincan sıvıyağ
1,5 bardak süt
tuz




HAZIRLANIŞI

Ispanağı yıkayarak süzün ve doğrayın. Soğanı doğrayın, ½ fincan yağ kullanarak kavurun. Üzerine ıspanağı ekleyin. Ispanaklar ölünce ocaktan indirin, yağlanmış fırın kabına aktarın. Ufak bir tava içinde kalan yağı kızdırın unu katarak kavurun. Hafif pembeleşince sütü ekleyin, koyulaşınca altını kapatın soğusun. Soğuyunca yumurtayı ekleyin iyice çırpın. Bu sosu ıspanağın üzerine yedirin ardından 170derecedeki fırında kızartın.

Anahtar Kelimeler: Beşamel Soslu Ispanak tarifi, Beşamel Soslu Ispanak nasıl hazırlanır, Beşamel Soslu Ispanak nasıl yapılır, Beşamel Soslu Ispanak yemek tarifi, Beşamel Soslu Ispanak yapılışı