Adana Mantısı

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 4

HAZIRLAMA SÜRESİ: 3

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

1kg un
2adet yumurta
500gr kıyma
1adet soğan
1bardak haşlanmış nohut
1bardak su, sıvıyağ
yoğurt
tuz
kırmızı biber




HAZIRLANIŞI

Unu karıştırma kabı içinde yumurta tuz ve 1bardak ılık su ile hamur yoğurun, 20dk dinlendirin. Soğanı doğrayarak kıyma ile karıştırın. Dinlenen hamurdan bezeler koparın yufka gibi ince açın. Bu yufkayı da 2cmlik aralıklarla boylamasına ve enlemesine kesin. Küçük kareler elde edin. Bu karelere kıymadan koyup karşılıklı iki ucunu birleştirin ve zeminde yuvarlayın, gül şeklini alsın. Sıvıyağı kızdırın, mantıları burada kızartıp fırın tepsisine dizin. Haşlanmış nohudu katın en son et suyunu dökün. 170derecede 10dk kadar pişirin. Az yağ kızdırın, kırmızıbiber serpin. Pişen mantıyı servis tabağında yoğurt ve yağ ile karıştırdıktan sonra sunun.

Anahtar Kelimeler: Adana Mantısı tarifi, Adana Mantısı nasıl hazırlanır, Adana Mantısı nasıl yapılır, Adana Mantısı yemek tarifi, Adana Mantısı yapılışı