Kıymalı Kabak Musakka

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 2

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

4adet kabak
400gr kıyma
1adet soğan
3adet domates
3kaşık zeytinyağı
1tatlı kaşığı salça
1bardak ılık su
karabiber
tuz
dereotu




HAZIRLANIŞI

Kabakları kazıyarak yıkayın, 1er cmlik halkalar halinde doğrayın. Soğanı yemeklik; domatesleri de kabuklarını soyduktan sonra küp küp doğrayın. Bir tencerede zeytinyağını kızdırıp kıymayı 5-6dk kavurun, zamanı dolunca soğanı ilave edin. Soğanında rengi pembeleştiği vakit salçasını karıştırın ve domatesi katın. Domates kaynayınca buraya kabağı ve ince kıyılmış dereotunu ekleyin. 1-2 karıştırdıktan sonra tuzunu baharatını ayarlayıp suyunu ilave edin. Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte 30dk pişirin, sıcak olarak servise sunun.

Anahtar Kelimeler: Kıymalı Kabak Musakka tarifi, Kıymalı Kabak Musakka nasıl hazırlanır, Kıymalı Kabak Musakka nasıl yapılır, Kıymalı Kabak Musakka yemek tarifi, Kıymalı Kabak Musakka yapılışı