Kremalı Fransız Tavuğu

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 2

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Fransız Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

4parça tavuk göğsü
1kutu krema
1kaşık tereyağı
1kaşık un
½ limon suyu
karabiber
tuz




HAZIRLANIŞI

Tereyağını kızdırıp tavukları önlü arkalı kızartın. Kızaran tavukları başka bir kaba alın; kullandığınız tavaya bu kez unu döküp sararana kadar kavurun. Kremayı 1bardak su ile çırpın, sararmış olan una ilave edin. Tuzunu baharatını ayarlayın. Sürekli karıştırarak kısık ateşte 5dk kaynatıp ayırdığınız tavukları geri aktarın. Üzerine limon suyunu ekleyin, orta ateşte 10dk daha pişirip sıcak olarak servis edin.

Anahtar Kelimeler: Kremalı Fransız Tavuğu tarifi, Kremalı Fransız Tavuğu nasıl hazırlanır, Kremalı Fransız Tavuğu nasıl yapılır, Kremalı Fransız Tavuğu yemek tarifi, Kremalı Fransız Tavuğu yapılışı