Bezelyeli Tel Şehriye

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 2

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

2bardak tel şehriye
2bardak tavuk suyu
2bardak haşlanmış bezelye
1kaşık tereyağı
3kaşık zeytinyağı
1kaşık soya sosu
tuz




HAZIRLANIŞI

Tereyağını kızdırıp tel şehriyeyi karıştıra karıştıra kavurun. Rengi sararınca buraya ılık haldeki tavuk suyunu aktararak orta ateşte kaynamaya bırakın, suyunu çekmeye başlayınca altını kısın. Suyunu çekmeye başlayan pilava haşlanmış bezelyeyi ilave edin. Tuz ve baharat katın, soya sosunu da üzerine gezdirip pişen pilavı dinlenmeye bırakın.

Anahtar Kelimeler: Bezelyeli Tel Şehriye tarifi, Bezelyeli Tel Şehriye nasıl hazırlanır, Bezelyeli Tel Şehriye nasıl yapılır, Bezelyeli Tel Şehriye yemek tarifi, Bezelyeli Tel Şehriye yapılışı