Tavuk Güveç

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 2

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

1adet piliç
20adet arpacık soğan
2adet domates
10adet mantar
1adet patlıcan
4adet sivri biber
2diş sarımsak
2kaşık margarin
1çay kaşığı salça
su
tuz




HAZIRLANIŞI

Tavuğu yıkayıp parçalara ayırın, sebzeleri de yıkayıp doğrayın hepsi hazır olsunlar. Margarini bir tencerede kızdırıp tavuğu kızartın; kızaran tavuğa sırasıyla soğan, sarımsak, biber, mantar katarak kavurun. Buraya salçayı karıştırın. Az miktar su ekleyip pişirmeye devam edin. Sebzeler yumuşayınca baharat katıp ocaktan indirin. Bütün malzemeyi güveç kabına aktarıp domates dilimleriyle süsleyin ve 170dereli fırında 15-20dk bekletin.

Anahtar Kelimeler: Tavuk Güveç tarifi, Tavuk Güveç nasıl hazırlanır, Tavuk Güveç nasıl yapılır, Tavuk Güveç yemek tarifi, Tavuk Güveç yapılışı