Kırmızı Biberli Pilav

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 2

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

2bardak pirinç
2adet kırmızı biber
2adet domates
3bardak sıcak su
1adet kesme şeker
5kaşık sıvıyağ
karabiber
tuz




HAZIRLANIŞI

Pirinci ayıklayıp tuzlu ılık suda ıslatın. Bir yandan kabuklarını soyduğuz domatesleri mutfak robotuna koyun. Biberleri közledikten sonra dışındaki zarları soyun onları da mutfak robotuna alın. Bunları robottan geçirip püre halini alsınlar. Tencerede yağı kızdırıp pirinci kavurun, ardından bu püreyi dökün birkaç dakika daha kavurun. Tuzunu, şekerini baharatını katın suyunu aktarıp önce orta sonra kısık ateşte pişmeye bırakın.

Anahtar Kelimeler: Kırmızı Biberli Pilav tarifi, Kırmızı Biberli Pilav nasıl hazırlanır, Kırmızı Biberli Pilav nasıl yapılır, Kırmızı Biberli Pilav yemek tarifi, Kırmızı Biberli Pilav yapılışı