Mengen Pilavı

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 2

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

2bardak pirinç
3bardak tavuk suyu
200gr kültür mantarı
1adet soğan
2adet domates
1adet sivri biber
2kaşık margarin
karabiber
tuz




HAZIRLANIŞI

Pirinci yıkayıp ıslatın, sebzeleri de yıkayıp doğrayın, hepsi hazır olsunlar. Margarini tencerede kızdırıp soğan ve biberi kavurun, renkleri dönünce mantarı ekleyin. Mantar suyunu salıp çekince domatesi ekleyin. Pirincin suyunu süzdükten sonra tencereye aktarın ardından da tavuk suyunu dökün. Tuzunu ayarlayarak pişmeye bırakın. Pişen pilavı 20dk dinlendirdikten sonra servis edin.

Anahtar Kelimeler: Mengen Pilavı tarifi, Mengen Pilavı nasıl hazırlanır, Mengen Pilavı nasıl yapılır, Mengen Pilavı yemek tarifi, Mengen Pilavı yapılışı