Sütlü Enginar Çorbası

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 3

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

5adet konserve enginar
4bardak süt
3bardak tavuk suyu
1kaşık un
1fincan zeytinyağı
2diş sarımsak
1çay kaşığı kırmızı biber
tuz




HAZIRLANIŞI

Suyunu süzdüğünüz konserve enginarları tavla zarı formunda doğrayın. Zeytinyağını bir tencerede kızdırıp kıyılmış sarımsakla enginarları 1-2dk kavurun. Üzerlerine unu serpiştirip tekrardan kavurun, unun kokusu çıksın. Bu karışıma azar azar sütü dökün. Unun topaklanması geçince de tavuk suyunu karıştırın(bulyon kullanabilirsiniz). Çorba kaynayınca ocaktan alıp mikserden geçirin. Biberle süsleyerek sıcak olarak servis edin.

Anahtar Kelimeler: Sütlü Enginar Çorbası tarifi, Sütlü Enginar Çorbası nasıl hazırlanır, Sütlü Enginar Çorbası nasıl yapılır, Sütlü Enginar Çorbası yemek tarifi, Sütlü Enginar Çorbası yapılışı