Tuzda Tavuk

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 1

HAZIRLAMA SÜRESİ: 3

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

1-1.2 kg tavuk,baharat,2-3 kg kaba tuz.




HAZIRLANIŞI

Tavuğu temizleyiniz ve üzerine ve içine baharat dökünüz.Küçük bir tepsiye hafifçe ıslatılmış tuzu 2 3 cm kalınlıkta teriniz ve sıkıştırınız.Tavuğu tuz tabakasının üzerine koyunuz.Tavuğun üzerini 2-3 cm kalınlığında ıslatılmış tuzla kaplayıp elinizle,boşluk kalmayacak şekilde, tuzu sıkıştırınız.180 C fırında 2 saat pişiriniz.
Tuzu kırıp tavuğu çıkarınız ve servis tabağına alınız.
Afiyet olsun.
NotBu yemek Niğde'de yapılmaktadır.

Anahtar Kelimeler: Tuzda Tavuk tarifi, Tuzda Tavuk nasıl hazırlanır, Tuzda Tavuk nasıl yapılır, Tuzda Tavuk yemek tarifi, Tuzda Tavuk yapılışı