Taze Soğanlı Bakla

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 2

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

1kg bakla
5adet taze soğan
½ bardak zeytinyağı
1kaşık un
1kaşık şeker
1adet limon
dereotu
tuz




HAZIRLANIŞI

Baklaları ayıklayıp yıkayın, çukur bir kap içine alıp üzerine limon suyu, şeker, un katıp 10dk bekletin. Soğanları ayıklayıp yıkayın ve iri parçalar halinde doğrayın. Zeytinyağı döktüğünüz tencereye sosta beklettiğiniz baklaları yerleştirin; onlarında üzerlerine soğanları dizin. 2bardak sıcak su dökün, tuzunu da ayarlayarak pişmeye bırakın. Servis ederken kıyılmış dereotu serpin.

Anahtar Kelimeler: Taze Soğanlı Bakla tarifi, Taze Soğanlı Bakla nasıl hazırlanır, Taze Soğanlı Bakla nasıl yapılır, Taze Soğanlı Bakla yemek tarifi, Taze Soğanlı Bakla yapılışı