Cevizli Lokma Tatlısı

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 4

HAZIRLAMA SÜRESİ: 3

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

3adet yumurta
3bardak un
3bardak su
2bardak şeker
2bardak sıvıyağ
1bardak çekilmiş ceviz içi
1bardak ılık süt
1çay bardağı sıvıyağ
¼ kibrit kutusu büyüklüğünde yaş maya
1yemek kaşığı limon suyu
1çay kaşığı tuz




HAZIRLANIŞI

Önce şerbeti hazırlayın 3bardak su ve 2bardak şekeri karıştıra karıştıra kaynatın, şeker eriyince ocaktan indirip 1kaşık kadar limon suyu ekleyin. Soğusun.
Hamuru hazırlamak için derin bir kap içinde ılık süt ile yaş mayayı elinizle karıştırarak ezin, buraya 1çay bardağı sıvıyağ dökün ve azar azar unu yedirin. En sona bu hamurun üzerine de yumurtaları kırın karıştırmadan kabın ağzını örtüp yarım saat dinlenmeye bırakın.
Dinlenen hamurun üstünü açınca bir kaşık kullanarak çırpın, yumurtalarda karışmış olur. Bir bardak sıvıyağı çukur bir kap kullanarak kızdırın. Tatlı kaşığı kullanıp hamurdan parçalar koparın bunları da kızgın yağın içine bırakın. Bunların her tarafı kızarıp altın rengi alınca yağdan çıkarıp soğuk şerbetin içine atın. Bu şerbet içine birkaç dakika bekleyince kevgir kullanarak ordan çıkartın ve servis tabağına dizin. En sona üzerlerine ceviz serpip servise sunun.

Anahtar Kelimeler: Cevizli Lokma Tatlısı tarifi, Cevizli Lokma Tatlısı nasıl hazırlanır, Cevizli Lokma Tatlısı nasıl yapılır, Cevizli Lokma Tatlısı yemek tarifi, Cevizli Lokma Tatlısı yapılışı