Limonlu İrmik Helvası

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 2

HAZIRLAMA SÜRESİ: 3

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

150gr margarin
50gr tereyağı
5kaşık zeytinyağı
2su bardağı süt
2bardak irmik
1,5su bardağı şeker
2kaşık dolmalık fıstık
1adet limon kabuğu rendesi




HAZIRLANIŞI

Yağları bir tavada kızdırıp dolmalık fıstığı kavurun; sararmaya başlayınca irmiği ekleyin. Kısık ateşte 15dk kadar sürekli karıştırarak kavurun. Başka bir kapta süt ve şekeri karıştırın, şekeri erisin. Bu şekerli sütü (soğuk) miyanesi gelen irmiğin üzerine aktarın kısa bir karıştırdıktan sonrada kapağını kapatın ve en kısık ateşte sütünü çekene kadar pişirin. Sütünü çekmesinin ardında rendelenmiş limon kabuğunu katın ve tekrar karıştırın.

Anahtar Kelimeler: Limonlu İrmik Helvası tarifi, Limonlu İrmik Helvası nasıl hazırlanır, Limonlu İrmik Helvası nasıl yapılır, Limonlu İrmik Helvası yemek tarifi, Limonlu İrmik Helvası yapılışı