başemelli tavuk

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 3

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

1 küçük boy tavuk
iki bardak kadar haşlanıp doğranmış sebze ( bezelye havuç patates )
köri
tuz karabiber
2 bardak süt
1 fincan un
1 kaşık margarin
1 bardak rendelenmiş kaşar peyniri




HAZIRLANIŞI

tavuklar haşlanarak kemiklerinden ayrılır ve iri iri didiklenir. köri tuz, karabiber ve sebzeler ilave edilerek karıştırılır. borcama dökülür. bir taraftan un margarin kavurulup soğuk süt ve tuz karabiber ilave edilerek başamel sos hazırlanır. sos tepsideki tavuk karışımının üzerine dökülür. yemeğin en üstüne kaşar rendesi dökülür ve fırında üzeri kızarana dek pişirilir. afiyet olsun.

Anahtar Kelimeler: başemelli tavuk tarifi, başemelli tavuk nasıl hazırlanır, başemelli tavuk nasıl yapılır, başemelli tavuk yemek tarifi, başemelli tavuk yapılışı