sakızlı muhallebili pasta

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 1

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

1 hazır pastaban kek
1peket sakızlı muhallebi
2,5 bardak süt
2 paket kremşanti
1 su bardağı dövülmüş ceviz veya fındık içi
toz tarçın




HAZIRLANIŞI

hazır toz paket sakızlı muhallebi 2,5 bardak süt ile pişirilir. arada karıştırılarak soğutulur. soğuyunca kremşanti içine toz haliyle karıştırılarak çırpılır. kazırlanan kremanın yarısı pastabanın ilk katı biraz sütile ıslatıldıktan sonra pastabana yayılır kremanın üzerine fındık veya çeviz içi ve bolca tarçın serpilir . pastabanın ikinci katı yine biraz süt ile ıslatılarak ilk katın üzerine kapatılır ve kalan krema sürülür. hazırlanan pastanın üzeri fındık ceviz ve tarçınla süslenir. çok hafif ve lezzetli afiyet olsun.

Anahtar Kelimeler: sakızlı muhallebili pasta tarifi, sakızlı muhallebili pasta nasıl hazırlanır, sakızlı muhallebili pasta nasıl yapılır, sakızlı muhallebili pasta yemek tarifi, sakızlı muhallebili pasta yapılışı