Elbasan

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 3

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

6 KİŞİLİK Sütkuzu zamanı (Aralık... Mayıs aylarında) yapılır

1 KG Sütkuzu kemiksiz kuşbaşı yağlı ön kol
100 gra Soğan ( şart değil )
125 gram Margarin
1 KG YOĞURT
4 KÖY YUMURTASI
1 SU BARDAĞI UN
1 ÇAY KAŞIĞI TARÇIN
TUZ


1




HAZIRLANIŞI

Kuşbaşı etler bir tencerede ince doğranmış soğan ile birlikte margarin ilave ederek %90 pişirilicek.
Tabanda boşluk kalmayacak ve üst üste gelmeyecek şekilde bir tepsiye sıralacak bu pişmiş etlerin üzerine,..
( YAĞLI ET SUYU TENCEREDE BEKLEYECEK )
Yoğurt , yumurta , un ,tarçın ve tuz karışımından oluşan çırpılmış sos dökülerek üstü kapatılan bu etler bir fırında pasta gibi hafif yanıklı olarak pişirilecek ve fırından çıkan elbasanın üzerine tencerede bekleyen yağlı et suyu dökülerek sıcak servis yapılacak.
Afiyet olsun.

.........................................................................................
yönetici Arkadaşlar tüm tarifleri okudum hepsi uydurma , işte gercek elbasan budur gerisi yalan elbasanlara eklerseniz memnun olurum saygılarımla Taner YÖNDER

Anahtar Kelimeler: Elbasan tarifi, Elbasan nasıl hazırlanır, Elbasan nasıl yapılır, Elbasan yemek tarifi, Elbasan yapılışı