çardak kebabı

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 3

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

5 adet yufka 2 orta boy sogan tavuk göğüsü yarım kilo gr yogurt 1 yumurta tuz kara biber tere yağı 1 çorba kaşıgı kırmızı toz biber
1 diş sarmısak




HAZIRLANIŞI

tavuk haşlanır soganlar ince dogranır kavruluken haşlanmış ve ince ditilmiş tavuk içine konur karabiber ve tuz eklenir bu içi 4 de bölünmüş yufkaların içine bolca koyulur gül böregi gibi sarılır 250 gr yogurt ve 1 yumurta üzerlerine sürülür fırında 30 dakika kızartılır üstüne tavugu haşladıgımız su dökülür ve 15 dakika daha fırında demlenir servis tabakarına alınır ve üstüne sarımsaklı yogurt sürülür üzerine tereyagı kırmızı biber yakılp süslenir afiyet olsun MİNE DÖNMEZ.

Anahtar Kelimeler: çardak kebabı tarifi, çardak kebabı nasıl hazırlanır, çardak kebabı nasıl yapılır, çardak kebabı yemek tarifi, çardak kebabı yapılışı